Drama românilor în prag de iarnă!

Drama românilor în prag de iarnă!

În timp ce nişte politicieni iresponsabili se joacă cu o criză politică, românii văd cum preţurile la toate produsele şi bunurile, alături de facturile la energie, tot cresc. Românii v-au trimis la guvernare, stimaţi colegi care azi sunteţi la putere, pentru a vă preocupa de binele lor, să guvernaţi pentru ei.

În schimb, ce vedem în ultimele zile este o iresponsabilitate a politicienilor de la putere. Cum ar putea oamenii să mai aibă încredere în clasa politică, dacă politicieni ajunşi în funcţii de conducere, în loc să adopte măsuri care să îi protejeze pe cetăţeni, ei se luptă pentru putere? Puterea e a românilor, nu a politicienilor!

România sub guvernarea penelisto-useristă este într-o criză profundă. Nu vorbim doar de criza sanitară, ci şi de cea economică. Inflaţia pe luna septembrie a ajuns la 6,3%, în creştere cu 16% faţă de luna august 2021 (când a fost 5,3%) şi cu 139% faţă de luna decembrie 2020 (când era 2,6%). Este un nou record pentru România, fiind cea mai mare inflaţie din ultimii 13 ani de zile.Inflaţia accentuează inegalităţile sociale şi sărăceşte populaţia. Această sărăcire a populaţiei înseamnă scăderea puterii de cumpărare care duce mai departe la reducerea consumului. Mai apoi, ajungem la o cădere economică.

Pe lângă inflaţia crescută, românii se uită cu groază că vine sezonul rece şi facturile vor fi tot mai mari. Primesc mesaje zilnic privind facturile la gaze şi energie, atât din Roman, cât şi din alte părţi ale judeţului Neamţ sau ale României. Oamenii se plâng că ofertele la gaze naturale şi electricitate sunt şi de 5 ori mai mari decât preţurile de la începutul anului. Zilele trecute a apărut chiar şi un articol în presa naţional în care se preciza că furnizorii îi notifică pe oameni să plătească preţuri exorbitante. O astfel de notificare recentă a unui furnizor prezintă preţul pe care trebuie să-l achite consumatorul începând cu luna noiembrie 2021, respectiv 900 lei/MWh, adică o creştere colosală de preţ de nu mai puţin de 741% faţă de anul trecut.

În vreme ce în Europa, cea mult clamată de politicienii aflaţi la putere, se găsesc soluţii, la noi acestea sunt ignorate pentru simplul fapt că sunt ale PSD! De aproape o lună de zile se află în Parlament proiectul de lege privind plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică! Tot de o lună de zile, majoritatea din jurul PNL şi USR nu a luat-o în discuţie! De ce? Nu am nici cea mai vagă idee. Clar este că nu le pasă celor ce deţin puterea de suferinţa românilor, de faptul că nu au din ce bani să plătească aceste facturi uriaşe.

Guvernul e părtaş la tot ce se întâmplă cu preţurile uriaşe din energie! Știe de ele şi nu face nimic!

Plafonarea propusă de PSD este cât se poate de necesară. Soluţii sunt, doar că trebuie ca şi cei care au în mână puterea de decizie să le adopte.Însă, pe lângă energie, totul se scumpeşte. Vedem cum coşul de cumpărături e din ce în ce mai scump. Nivelul de trai al românilor e tot mai greu. În tot acest context economic catastrofal, PNL şi USR se joacă cu guvernarea ţării. Nu avem nevoie şi de o criză politică după crizele sanitară şi economică.

Domnilor colegi ce azi reprezentaţi puterea, fiţi umani, gândiţi-vă la oameni! Renunţaţi la jocurile voastre politice şi aplecaţi-vă şi asupra românilor care sunt la capătul puterilor. Nu îi mai ignoraţi! Aţi fost votaţi, la fel ca noi toţi, pentru a face bine ţării şi poporului, nu a-l împovăra tot mai mult!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *