De ce vorbiți numai de vaccinuri și deloc despre tratamente?

De ce vorbiți numai de vaccinuri și deloc despre tratamente?

Vrem să ne vorbiți și despre tratamente! Am înțeles, vreți să ne vaccinați! Dar haideți să vorbim și despre tratamentele existente!
Aceste tratamente pot reduce presiune pe spitale, pot preveni formele grave ale bolii. Mulți dintre românii bolnavi de Covid pot fi tratați acasă, cu sprijinul medicilor de familie, dacă au tratamentul adecvat. Vedem cu toții că locuri în spitale nu mai sunt!
Fac un APEL LA GUVERNANȚI ca, așa cum promovează vaccinul, să facă același lucru și cu tratamentele pe care le avem la îndemână în cazul în care ne confruntăm cu această boală.
Haideți să vorbim și despre tratamente, cele care pot face ca situația privind pandemia să se îmbunătățească.
Însă, înainte trebuie să faceți câteva lucruri simple:
1) asigurați-vă, stimați guvernanți, că aveți medicamentele pe stoc (am făcut în urmă cu câteva zile o interpelare în care am sesizat faptul că în farmacii nu este disponibil Favipiravir, medicament esențial în tratamentul împotriva Covid; între timp am văzut că ați început să îl aduceți, alături de alte medicamente);
2) informați populația cu privire la tratamentul pe care îl poate urma pentru prevenție, care sunt medicamentele pe care le pot lua în timpul bolii, dar și cu privire la tratamentul post-Covid, de care, la fel, nu vorbește nimeni. Sunt cazuri în care români care au fost tratați în spital de Covid și s-au vindecat, au pierdut până la urmă lupta cu boala după ce au ajuns acasă, din cauză că nu știu exact ce tratament să urmeze;
3) oferiți mai mult sprijin și mai multă încredere medicilor de familie, cei care sunt cel mai aproape de români și la care aceștia merg pentru un sfat medical.
Și puteți să mai faceți ceva pentru a reduce presiunea pe sistemul de sănătate:
⁃ să construiți spitale modulare, pentru că suplimentarea paturilor la ATI face ca instalațiile electrice să cedeze;
⁃ să informați românii, lăsând specialiștii să le vorbească cu profesionalism și speranță;
⁃ să vă asigurați că avem toate stocurile de medicamente necesare pentru a trece iarna asta;
⁃ să operaționalizați centrele de transfuzii pentru a colecta plasmă.
Haideți să acționăm pentru oameni, cu responsabilitate, implicare și, mai ales, cu suflet! Fiți umani, stimați guvernanți!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *