Sunt româncă și gândesc, trăiesc, simt românește!

Sunt româncă și gândesc, trăiesc, simt românește!

Mi se frânge inima când văd toată suferința din țară.
Niciun om cu suflet nu poate să fie nepăsător la drama prin care poporul nostru trece. Sute de suflete de români își pierd viața zilnic. Mii de familii îi plâng pe cei dragi pe care i-au pierdut.
Revoltă, neputință, îngrijorare, teamă – acestea sunt câteva dintre sentimentele prin care au trecut și trec românii în ultimele săptămâni.
Cum aș descrie România de azi? O țară aflată pe buza prăpastiei.
Oamenii își plâng peste tot în jurul nostru suferința. Unii pentru că au pierdut pe cineva drag, alții pentru că suferă din cauza acestui virus nenorocit.
România este azi o țară tristă, una care plânge după fiecare suflet pierdut.
Viața noastră normală pare a fi doar o amintire frumoasă. Nimeni nu știe când vom ajunge la acele momente de bucurie, de fericire pe care le trăiam în urmă cu doi ani.
Sunt doi ani aproape de când viața ne-a fost dată complet peste cap.
De aceea, nu cred că mai este timp pentru discuții și gâlceavă în societatea românească. Nu mai este timp pentru a ignora boala și moartea a mii de români.
Pentru a putea trece peste această perioadă grea trebuie să fim uniți, iar împreună să învingem această pandemie.
Nu e ușor, va fi foarte dificil!
Vedem zilele acestea ce înseamnă să fii nepregătit, să iei în derâdere un virus nimicitor. Nu vreau să acuz pe nimeni, ci doar să scot un lucru în evidență: dacă sistemul de sănătate era pregătit, dacă se făceau investiții vara aceasta, poate că azi mulți dintre cei care au pierdut lupta cu virusul erau încă printre noi.
Conflictele politice pier în momentul în care viața românilor e pusă în pericol. Responsabilitatea nu trebuie să fie doar un element de discurs politic. Ea chiar trebuie să se întâmple.
Avem nevoie ca țara să fie guvernată și avem nevoie ca toate crizele, fie că sunt politice, sociale sau economice să se termine.
Vorbeam despre înțelepciune ieri. Sper ca ea să fie și în perioada următoare.
Spun asta pentru că, pe lângă sutele de suflete de români pe care le pierdem zilnic, vine iarna, iar milioane de români vor fi afectați de prețurile uriașe la energie.
Pentru toate astea avem nevoie de măsuri ferme și coerente. Avem nevoie de o țară stabilă, nu de una dezbinată!
În vremurile cele mai dificile românii sunt uniți! Haideți să fim uniți de această dată împotriva acestui virus!
Doamne ajută!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *