Femeile de la sat merită toată recunoștința și admirația noastră

Femeile de la sat merită toată recunoștința și admirația noastră

În urmă cu câteva zile, pe 15 octombrie, la nivel mondial a fost celebrată Ziua mondială a femeilor din mediul rural. Este o zi desemnată de ONU cu scopul de a aprecia public rolul pe care aceste femei extraordinare îl au în dezvoltarea comunităților.

E o vorbă românească ce spune că veşnicia s-a născut la sat. Şi mult adevăr este în ea! Veșnicia s-a născut la sat, iar femeile de la sat merită toată recunoștința și admirația noastră.

Femeile de la sat au un rol esențial în bunăstarea familiilor lor, dar și în actul educațional și cel de formare a copiilor și tinerilor, în sânul familiei.

Vreau să le mulțumesc cu această ocazie pentru dăruirea cu care lucrează în sprijinul familiilor și al comunităților din care fac parte, dar și pentru energia lor nesecată, care ne ajută să construim o țară mai bună.

Noi știm prea bine că în Neamț, dar și în alte colțuri ale României, femeile sunt super femei, pentru care familia și treburile casnice stau în capul mesei. De Ziua Mondială a Femeii de la sat probabil că nu prea au auzit, așa că au marcat-o la fel cum și-au trăit toată viață, muncind.

Dragi femei, fete și fetițe, trebuie să știți că fiecare dintre voi are capacitatea să înfrunte orice greutate. Trebuie doar să credeți în forțele proprii și să acționați cu perseverență. Fiți sănătoase, aveți grijă de voi și de cei apropiați, permiteți-vă să creșteți și să străluciți.

Nicicând nu m-am îndoit de puterea pe care voi o aveți. Vreau ca fiecare dintre voi, indiferent de mediul în care vă aflați, să știe că poate să devină orice își dorește – cercetătoare, antreprenoare de succes, prim-ministru, ministru sau, de ce nu, chiar președinte de țară – dar doar dacă muncește cu determinare, are curaj și nu uită de puterea ei.

Mai avem multe de făcut în ceea ce privește egalitatea de șanse. Tocmai de aceea consider că este timpul ca noi, femeile, să ne unim forțele și să ne asigurăm că vocea noastră comună este auzită.

Femeile trebuie reprezentate cu demnitate. Împreună vom învinge, ne vom face auzite!

Să construim împreună o lume în care vocea femeilor contează!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *