Reguli pentru a menţine şcolile deschise şi situaţia testării elevilor

Reguli pentru a menţine şcolile deschise şi situaţia testării elevilor

După cele 2 săptămâni de vacanţă forţată, elevii au revenit în bănci. Însă, redeschiderea şcolilor s-a realizat într-un haos total.

În continuare nu sunt clare condiţiile în care se vor deschide sau închide şcolile, nu ştie nimeni dacă şi cum se va face testarea copiilor. Profesorii, elevii şi părinţii sunt bulversaţi de toate schimbările care au avut loc.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au stabilit, la început, că doar dacă 60% dintre profesori sunt vaccinaţi se vor redeschide şcolile. Acum descoperim că acest criteriu a fost eliminat, iar indiferent de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice şcolile pot funcţiona.

Haosul a continuat în privinţa testării elevilor. De şase luni ni se vorbeşte despre testarea elevilor, iar când în sfârşit au venit sau ar fi trebuit să vină testele, ni se spune că nu mai este obligatorie.

În decurs de doar câteva zile au fost schimbate regulile legate de şcoli. Nimeni nu mai ştie azi care sunt condiţiile pentru desfăşurarea orelor, pentru ca şcolile să fie deschise sau pentru ca elevii să fie testaţi.

Având în vedere această situaţie confuză am dori să se clarifice pentru elevii, părinţii şi profesorii din întreaga ţară cum se va desfăşura învăţământul în acest an, dacă elevii vor fi sau nu testaţi şi dacă şcolile vor rămâne sau nu deschise. Este absolut necesar ca toţi cei implicaţi în sistemul de învăţământ să cunoască aceste detalii pentru ca şcoala să poată funcţiona, iar elevii să nu mai piardă încă un an.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *