DECLARAŢIE POLITICĂ: «Cumpără Româneşte» – Apel la patriotism economic!

DECLARAŢIE POLITICĂ: «Cumpără Româneşte» – Apel la patriotism economic!

DECLARAȚIE POLITICĂ DIN DATA DE 18 OCTOMBRIE 2023:

https://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.stenograma?ids=8648&idm=1,064&idl=1

România, o ţară bogată în resurse naturale, tradiţii şi potenţial economic, se confruntă cu o provocare persistentă: importul excesiv de produse străine în detrimentul celor autohtone. Pentru a aborda această problemă şi a promova economia naţională, prim-ministrul Marcel Ciolacu şi Partidul Social Democrat (PSD) au lansat Campania “Cumpără Româneşte”. Această iniţiativă are la bază ideea de a încuraja românii să susţină producătorii locali şi să aleagă produsele româneşti.

Patriotismul economic nu este doar un slogan, ci o abordare strategică pentru consolidarea economiei naţionale. Cu o economie puternică, România poate deveni mai independentă şi mai rezistentă la şocurile economice din străinătate. De asemenea, creşterea producţiei şi a consumului intern poate stimula dezvoltarea durabilă a ţării.

Un aspect cheie al Campaniei “Cumpără Româneşte” este de a promova produsele şi serviciile româneşti. Acest lucru nu înseamnă doar achiziţionarea de produse, ci şi sprijinirea fermierilor, a micilor afaceri şi a producătorilor locali, care sunt coloana vertebrală a economiei naţionale. Această abordare va ajuta la menţinerea şi creşterea locurilor de muncă în ţară, precum şi la dezvoltarea comunităţilor locale.

Campania “Cumpără Româneşte” nu este doar un gest simbolic de patriotism, ci o veritabilă structură de rezistenţă a programelor economice pe care PSD le are în vedere în actuala guvernare. Prin promovarea consumului de produse româneşti, se creează o piaţă internă puternică care poate susţine programe de dezvoltare economică şi socială.

Această campanie se aliniază cu eforturile Guvernului de a încuraja producţia şi investiţiile în ţară, oferind producătorilor români şansa de a-şi extinde afacerile şi de a inova. De asemenea, susţinerea producătorilor locali poate contribui la reducerea deficitului comercial al ţării, având un impact pozitiv asupra balanţei comerciale.

“Cumpără Româneşte” reprezintă un angajament pentru viitorul economic al României. Această campanie promovează ideea că putem contribui la dezvoltarea ţării prin alegerile noastre zilnice de consum. Fie că alegem produse alimentare, obiecte de uz casnic sau servicii, optând pentru cele româneşti, susţinem economia naţională şi contribuim la crearea unui mediu economic prosper.

Campania “Cumpără Româneşte” ne aminteşte că putem face o diferenţă semnificativă prin alegerile noastre. Cu fiecare produs sau serviciu românesc pe care îl alegem, construim un viitor mai puternic pentru ţara noastră. Este un apel la unitate, patriotism şi responsabilitate faţă de dezvoltarea economică a României.

Haideţi să fim uniţi în sprijinirea economiei noastre naţionale!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *