SUNT SĂTULĂ DE POVEȘTILE CU EROI MASCULINI. FETELOR, E TIMPUL SĂ LE ARĂTĂM ADEVĂRAȚII EROI!

SUNT SĂTULĂ DE POVEȘTILE CU EROI MASCULINI. FETELOR, E TIMPUL SĂ LE ARĂTĂM ADEVĂRAȚII EROI!

Am acasă o minune de băiețel pe care îl cheamă Ștefan și are 7 ani. În rarele nopți când ajung acasă în timp util și mai am și energia necesară, îi citesc o poveste.

De fiecare dată când fac asta, rămân surprinsă de faptul că toate poveștile sunt drame existențiale și mă înfioară duritatea cu care li se transmite copiilor suferința personajelor și viața grea la care sunt supuse.

Ce mai observ, e că toate personajele salvatoare sunt de gen masculin iar femeile au un rol de fraiere, proaste, victime, sunt de o frumusețe izbitoare și în afară de Albă ca  Zăpada toate sunt blonde.

Mă gândesc dacă aș avea o fetiță ce i-aș transmite eu ca mamă citindu-i asemenea aberații, decât că în viața asta, totul e să stai închisă undeva și să aștepți vreun prinț salvator pe un cal alb sau într-un Ferrari roșu.

Cu Ștefi am adoptat următoarea strategie: îi citesc până la capăt și când termin îi spun părerea mea sinceră că mi se pare oribilă povestea, că autorul a exagerat și îl invit să îi facem împreună un conținut care să ne mulțumească. Bineînțeles că iese o super distracție, pentru că ne batem joc de personajele negative și îi facem soarta ușoară fetei pedepsite de autor. În felul ăsta, îl fac să înțeleagă că totul stă în puterea lui de a vedea lucrurile și de a le schimba cum își dorește.

Revenind la abundența eroilor din poveștile noastre, vreau să-mi exprim dorința de a citi cărți unde să găsesc fetițe curajoase care își îndeplinesc visurile, trec peste toate încercările vieții și la un moment dat își aleg bărbatul potrivit cu care să experimenteze viața în cea mai distractivă și fascinantă formă.

Vreau să citesc despre acele fetițe care știu că nu e res- posabilitatea unui bărbat să le salveze sau să le facă fericite, pentru că fericirea autentică nu o pot găsi decât în ele însele iar de salvat tot ele sunt cele care o pot face.

Ca și concluzie, este cât se poate de adevărat că noi femeile suntem adevăratele eroine! Merităm în viața noastră bărbați adevărați, puternici, inteligenți, fermecători, cărora nu le cerem fericirea, în schimb să ne ofere motive pentru care le-am oferi un rol important în povestea noastră. Și, cum niciodată nu ne place să rămânem datoare pot sta liniștiți că vor primi mai mult decât dublu din ceea ce oferim de obicei.

Fetelor, faceți din viața voastră cea mai frumoasă poves- te începând chiar de azi, pentru că nu stim niciodată când se poate termina. Vă iubesc și vă doresc o vară ca după sufletul vostru. Cu siguranță a mea va fi plină de experiențe noi, de oameni noi, de pasiune și de multă multă iubire…

Curaj & Inspiraţie,

[email protected]

 Oana Bulai

Share This

About the author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *