Străluceşte în felul tău unic

Străluceşte în felul tău unic

Cât de minunat poate fi, să ai încredere în tine, să fii tânăr şi să ştii ce vrei?

Dacă eşti în clasa a XI-a sau a XII- a, articolul acesta este pentru tine. Îţi dau 3 sugestii despre cum să-ţi alegi facultatea.

1. Alege să te descoperi, să te cunoşti şi să străluceşti în felul tău unic.
Acesta este primul pas de abordat înaintea deciziei finale. Ce îţi place să faci?
Care ai vrea să fie povestea vieţii tale? Care crezi că e menirea sau misiunea ta?
Ce te face fericit?
Dragul meu tânăr, descoperă-ţi unicitatea, descoperă acel TU şi adu-ţi la lumină talentul. Exprimă-te liber şi caută-ţi propriul drum.
2. Alege în primul rând cu sufletul.
Dacă eşti în postura de a-ţi alege facultatea, alege ceea ce îţi place, ce te pasionează, fără să ţii cont de trend, sfaturi sau alegerile altora. Trand-urile se schimbă de la o generaţie la alta şi poţi să constaţi că atunci când vei termina facultatea, deja sunt la mare căutare job-uri în alte domenii decât cele la care te-ai orientat.
Alegerile altora vorbesc despre ei şi nu despre tine. Părinţii s-ar putea să-şi dorească, fără a fi conştienţi neapărat de asta, ca prin tine să îşi realizeze un vis, sau o dorinţă neîmplinită. E visul lor, dar poate nu e neapărat şi al tău. În această decizie, nimeni nu te poate ajuta decât sufletul tău. Caută adânc în tine şi vei afla răspunsul!

3. Alege ţinând cont de ce ţi-ar plăcea atât de mult să faci, încât ai face-o şi gratis.
Nu există limite atunci când vine vorba de a face ceea ce îţi place! Implică-te cât poţi în activităţi ce ţin de talentele şi hobby-urile tale. Mai mult de 40 % din viaţă ne-o petrecem la serviciu, de aceea nu ai vrea să fie o activitate plăcută? Caută compania persoanelor care activează deja în acel domeniu, cercetează, pune întrebări, lasă-te inspirat. Nu îţi pierde pasiunea pentru acest parcurs şi găseşte
metode prin care să te motivezi şi să te autodepăseşti.

Exprimă-te liber şi caută-ţi propriul drum.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *