RESPECTUL DE SINE ȘI CAPACITATEA DE A TE REINVENTA!

RESPECTUL DE SINE ȘI CAPACITATEA DE A TE REINVENTA!

Lucrez în marketing și îmi place ceea ce fac. Ador capacitatea de a fi creativă și binecuvântarea de a face în fiecare zi lucruri noi. Deseori gândesc pentru clienții mei campanii de relansare a brandurilor, sau moda-lități creative de a-și promova produsele sau serviciile.

Activitatea de coach în dezvoltare personală și spiritualitate, m-a ajutat să înțeleg mai bine oamenii, problemele lor emoționale, frământările sau durerile cu care se confruntă. Lucrând în aceste 2 domenii, am ajuns să gândesc într-un mod complex, găsind de cele mai multe ori soluțiile dintr-o îmbinare a celor 2 zone în care activez și mă implic zilnic.

Putem oare privi un suflet, o ființă ca un produs pe care să reușim să îl facem mai atractiv, mai competitiv cu el însuși, mai echilibrat și în final fericit?

Eu zic că DA.  Și cea mai durabilă investiție de care te poți servi în viitor, este cea în tine.

Pot fi mai frumoasă, dacă aloc mai mult timp corpului meu, pot fi mai atractivă dacă mă interesez de imaginea pe care o afișez în lume, pot fi mai interesantă dacă aleg să citesc, să mă cultiv și să mă înconjor de oameni pozitivi de la care pot învăța.

Dacă m-aș privi din exterior, ce impresie mi-aș face despre mine? M-aș găsi încântătoare? Dacă identific anumite aspecte care nu îmi plac, cine mă poate opri în a schimba lucrurile în felul în care îmi doresc?

Toată viaţa ta ai căutat ceva. Ai muncit, ai învăţat, te-ai jucat, în fiecare etapă – altă căutare. Dar ai ştiut vreodată cine eşti? Ai fost vreodată propria ta căutare? În lumea ta s-a conturat un vis. Se conturează încă, subtil, timid, până când ţi-l vei grava pe suflet. Dar asigură-te cu toată fiinţa ta că visul tău este cu adevărat al tău.

Am văzut mulţi oameni care îşi asumaseră visuri ale altora, visuri pe care le împrumutaseră crezând că poate li se potrivesc. Sau visuri pe care, pur şi simplu, promiseseră că le vor îndeplini pentru alţii.

Adevărul e că poți face multe schimbări în tine și pentru tine. Te poți reinventa și poți ajunge acolo unde îți dorești. Ai nevoie să știi ce și unde, dacă asta e ce îți dorești cu adevărat.

Realist, suntem singurii care ne punem piedici și ne găsim motive în a persista în aceeași situație. Din acest moment mă pot reinventa, mă pot reconstrui, fix așa cum simt să fiu de azi. Și vreau să fiu fericită.

Cei mai mulți dintre noi, ne dorim să fim iubiți, să iubim, să fim mai echilibrați, prosperi, să reușim să apreciem viața așa cum e ea, chiar dacă de cele mai multe ori ne oferă situații dificile, suferință și necazuri.

Dar oare cum să găsim metodele cele mai eficiente să ajungem la acea stare interioară care să ne permită accesarea dorințelor noastre, dacă nu prin experimentarea și îndrumarea de către o persoană care a ajuns la acele rezultate?

E ca și cum ți-ai dori să te muți la Paris, spre exemplu, dar ai nevoie de informații legate de modalitatea de transport, de cineva care să te învețe limba acelei țări și să-ți ofere detalii despre cum e acolo, ce nu știi și te-ar ajuta să afli…

Lasă-te inspirat de cei mai plini de succes oameni, de cei mai iluminaţi sau mai avansaţi, lasă-te încurajat şi încurajează-te în fiecare zi. Visează şi lasă lucrurile să se întâmple.

Pentru a scurta drumul tău până la visul împlinit, poţi apela la un mentor, la un ghid care îţi poate ghida lupta şi te poate învăţa să-ţi canalizezi energiile. Dar depinde numai de tine să faci chiar şi această alegere. Nu toţi mentorii sunt dispuşi să facă munca în locul tău. Însă te poate învăţa că meriţi, că poţi să transformi în realitate orice, că începând de acum e nevoie doar să îndrăzneşti, totul este în puterea ta.

E mai ușor când suntem însoțiți pe acest drum al evoluției personale, odată ce am conștientizat că ne dorim acest lucru.

Unii aleg să fie adormiți veșnic, chiar dacă sunt vii, alții aleg să se trezească. Știu ce vor dar nu știu tainele drumului și detaliile călătoriei.

Un prieten de drum e totdeauna binevenit.

Caută-l! Găsește-l! Fă-ți călătoria mai ușoară! Ia-ți prieteni de drum!

Îți poți fi propria provocare. Sună ciudat, dar chiar așa e. Provoacă-te și găsește-ți forța interioară să acționezi. ACȚIUNEA este cheia succesului. Cel mai greu este să ieșim din tiparele create în timp. Greu este să uităm tot ce am învățat și ne-a construit în acest fel. Dar nimic nu a fost întâmplător. Toate au avut un rost și o însemnătate. Ele te-au adus în acest punct în care ești sau nu pregătit să te transformi și astfel să poți primi ceea ce nu ai primit încă.

Visuri noi, deprinderi noi.

Cu adevărat sărac este numai omul care nu își poate permite nici măcar să viseze.

Succes în a te reinventa!

              Oana Bulai

Share This

About the author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *