Doamnelor, invidia nu face bine la ten! Domnilor, dacă nu vrea cu voi, nu înseamnă că e curvă!

Doamnelor, invidia nu face bine la ten!  Domnilor, dacă nu vrea cu voi, nu  înseamnă că e curvă!

“Tu pe care parte a baricadei eşti? A celor invidiaţi sau a celor care vor deveni în timp verzi, dar nu de la ecologie.”

De-a lungul timpului am ales să particip la o mulţime de cursuri interesante de dezvoltare personală, tabere, experienţe, întâlniri cu oameni influenţi din întreaga lume.
De la oameni mediocri am primit de multe ori întrebarea “ Dar Oana nu ţi-e teamă că poţi să o iei razna sau să înnebuneşti de la astfel de cursuri? “ În mintea mea, în acel moment răspunsul a venit foarte repede. Prefer oricând să innebunesc decât să ajung o mediocră invidioasă.

Dar oamenii au nevoie să se hrănească cu ceva. Unii aleg să evolueze, alţii aleg să facă profile meschine oamenilor care au reuşit. În schimb şi invidia poate fi un barometru bun, pentru că “numai după invidia altora îţi dai seama de propria valoare” spunea Tudor Muşatescu.

Silogismul este simplu. Tu pe care parte a baricadei eşti? A celor invidiaţi sau a celor care vor deveni în timp verzi, dar nu de la ecologie.
Dacă răspunsul la întrebare este cel corect, atunci merită să citeşti în continuare de ce e tare important să râzi, să încurajezi, să ai o atitudine pozitivă asupra vieţii deşi viaţa ne trânteşte de sol în repetate rânduri.
Ştii ce îi deosebeşte pe cei care au reuşit de ceilalţi? Atitudinea lor vis-a-vis de viaţă. Singura putere care poate aduce succesul este puterea minţii şi a gândurilor noastre. O atitudine pozitivă îţi aduce în primul rând sănătate, apoi claritate şi nu în ultimul rând echilibru.

Pentru toate cucoanele bârfitoare şi pentru toţi domnii blazaţi şi misogini, care preferă să facă poveşti atunci când sunt refuzaţi decât să devină conştienţi de goliciunea lor, recomand să îmbrăţişeze ideea de schimbare, să-şi împingă limitele şi să experimenteze lucruri noi. S-ar putea să le placă!
Păcat că ne lipsesc modele locale. Nu spun că în Neamţ nu am avea personalităţi deosebite, dar sunt foarte puţine. Şi e rău, pentru că oamenii se influenţează reciproc. Dacă stai cu oameni invidioşi şi bârfitori ajungi ca ei. E ca o boală care se ia. La fel e şi cu pasiunea şi entuziasmul. De aceea vă recomand să deveniţi pasionaţi de voi şi de ceea ce faceţi.
Vreau să fiţi fericiţi, pentru că astfel ne vom influenţa reciproc şi vom putea evolua într-o direcţie pozitivă. Sună Zen. Dar poate vom reuşi ceva interesant şi la nivel de ţară.

“Sunt două secrete ale succesului. Ca să fii cu adevărat de succes, trebuie să ai pasiune. Pentru că oamenii care nu au pasiune în ceea ce fac, au toate motivele logice ca să renunţe pe parcurs. Trebuie să fii un pic nebun ca să reuşeşti şi singura nebunie
“constructivă” se numeşte ‘pasiune’.
Al doilea secret – este să înveţi tot timpul să lucrezi cu talente şi
cu oameni buni în ce fac. Din când în când mai dai rateu, îţi rafi-nezi mereu intuiţia, nu ai mereu dreptate. Însă dacă vrei să ai succes, trebuie să înveţi să comunici şi să cauţi oameni buni în ceea ce fac.”
Steve Jobs

Fii Pasional, Pasionat şi Pozitiv! Eu asta îţi doresc şi dacă articolul ţi s-a părut prea dur, îmblânzeşte-l cu propriile-ţi cugetări.

[email protected]

Curaj & Inspiraţie
Oana Bulai

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *