PLINĂ ŢARA DE COMENTATORI, MIRONOSIŢE ŞI BĂRBAŢI PURI, CA ÎN RECLAMA LA DETERGENT, FĂRĂ PETE… MĂI, MĂ LAŞI?

PLINĂ ŢARA DE COMENTATORI, MIRONOSIŢE ŞI BĂRBAŢI PURI, CA ÎN RECLAMA LA  DETERGENT, FĂRĂ PETE…  MĂI, MĂ LAŞI?

De ceva vreme, mă uit consternată la spectacolul lumii. Un tribunal fals care îşi arată colţii şi stârneşte entuziasmul mulţimii însetate de sânge. Şi iată cum ascultăm cu toţii glasul cruzimii, al invidiei şi al celor care nu îşi merită şi nu şi-au meritat vreodată titulatura de oameni.

Ne place să judecăm şi să punem etichete. În sinea noastră suntem majoritatea nişte neruşinaţi, care ne-am dori toate lucrurile şi beneficiile pe care alţii, mai isteţi au reuşit să le aibă.

În secret, îţi doreşti bărbatul altei femei, sau femeia altui bărbat, pe care o/îl critici ca un judecător aspru şi proiectezi asupra sa toate fricile tale.  Cât ne mai place să punem etichete… Adevărul e că poate o/îl critici, pentru că ea/el îşi permite, tu NU. Şi faptul că nici un mascul potent sau o femeie senzaţională nu ţi-a făcut cu ochiul, nu e vina lor ci a ta, din simplu motiv, care îmi trece acum prin minte,  că  poate ai pierdut bătălia  cu kilogramele sau cu visurile tale pe care le-ai lăsat în urmă? Dacă te-ai uita mai bine şi ai scoate judecata, ar rămâne doar o frustrare interioară.

E uşor să te baţi cu pumnul în piept că eşti o femeie sau un bărbat fidel, dar poate nu ai fost niciodată tentat/ă din lipsa tentaţiilor? Fidel/ă din punctul meu de vedere e acea femeie sau acel bărbat care în fiecare zi are tentaţii la care face faţă şi are demnitatea de a spune NU.  Din punctul meu de vedere mai puţini bărbaţi decât femei trec acest test al tentaţiilor.

În lipsa tentaţiei cum ai putea să-mi dovedeşti fidelitatea? În lipsa fricii cum ai putea să-mi dovedeşti curajul?

Doar faptul că nu ţi s-a dat ocazia să înşeli, prin diferite moduri, te face mironosiţă în ochii celor din jur sau un bărbat cinsit care nu se pretează la lucruri meschine?

Cunoaştem, ca nişte vânători prost pregătiţi, ce dimensiune, ce obiceiuri, ce tendinţe are vânatul nostru. Numai că nu e vorba de realităţi viabile. Ci doar de iluzii.

Această obişnuinţă maladivă de a clasifica, împărţi, categorisi şi alinia este proprie oamenilor captivi. Sunt trăsăturile unei singurătăţi grele şi caracteristicile unei trufii nemiloase cu noi înşine.

Pentru că TU, judecătorul clipei de acum, eşti chiar în aceeaşi secundă în care judeci, doar o etichetă în sertarele interioare ale altora. Pentru că din convingeri false ca cele pe care le ai TU, alţii te tratează în urma unei judecări făcute în pripă. Fiecare judecare este încă o uşă închisă. Iar o sentinţă formulată te face să primeşti alte 3 din partea celui judecat. Dacă viaţa ta e acum un tribunal cu activitate continuă, are toate şansele să devină o închisoare…

Sunt într-adevăr mulţi cei care ne dezamăgesc, situaţii de viaţă care ne pot dărâma pentru moment, dar TU, tu ai capacitatea să te ridici peste acestea, reconstruindu-te. Alege să pui lumină, acolo unde este greu să nu gândeşti doar despre întuneric.

Alege să explorezi, să descoperi, să cercetezi. Alege să acţionezi şi pune-ţi în valoare tot ce e mai bun în tine. Nu te lăsa afectat şi schimbat de ce e în jurul tău. Poţi demonstra că eşti dintre cei aleşi, deosebiţi, puternici. Asta înseamnă forţa. Când, în detrimentul tuturor tentaţiilor, greutăţilor, răului, tu devii şi mai bun.

Cu astfel de atitudini, am putea trăi într-o lume mai bună, de care cel puţin să nu ne fie scârbă. În schimb, majoritatea celor care gândesc frumos aleg să nu se implice, să stea deoparte şi să se raporteze la micul univers, care l-au creat în jurul lor şi care le dă linişte.

Astfel ajungem conduşi pe toate planurile de psihopaţi şi de jigodii. Iată cum, aceştia decid soarta copiilor noştri şi noi devenim spectatori la spectacolul lumii. Un tribunal fals care îşi arată colţii şi stârneşte entuziasmul mulţimii însetate de sânge.

Alege să ai atitudine şi să fii sincer cu tine. Alege să fii TU, acel TU care să te facă mândru atunci când te uiţi în oglindă.

Paşte inspirat!

Oana Bulai

Share This

About the author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *