Fericirea se simte si se transmite. La fel si nefericirea.

Fericirea se simte si se transmite. La fel si nefericirea.

Spun adesea ca pentru a evolua, avem nevoie de un up-grade la mentalitati, la convingeri. Este dificil sa renuntam la ele, dar am putea macar incerca sa ne oferim dreptul de a fi fericiti.

Am intalnit perceptia eronata ca daca stai intr-o relatie nefericita, ca daca suporti, suferi, te lasi umilita faci ceea ce trebuie.

Esti practic ca un erou nedecorat. J))

Faci ceea ce te-a invatat biserica si societatea ca e bine. Ba mai mult, poti sa te bati cu nefericirea ta in piept. “ eu rezist, ma chinui, ma sacrific pentru binele familiei, al copiilor, al valorilor fundamentale ale unei societati cu regulile scrise si asumate, unele sub juramant”.

Daca te simti eroul nedecorat din aceasta poveste, ori ai peste 50 de ani ori ai o problema cu hardul. Sau, o problema de stima de sine.

Dreptul tau lasat de Dumnezeu este sa fii fericit. Iisus ne-a invatat ca iubirea invinge orice, muta muntii din loc, te vindeca. Biserica te invata sa fii oaie in turma dar fii tu ala destept care macar alege o turma fericita.

Nici societatea, nici seful. nici barbatul sau femeia cu care traiesti si esti nefericit nu-ti va da la sfarsitul experientei o diploma de merit sau vreo medalie. Copiii tai vor avea mai multe sanse sa se realizeze din punct de vedere afectiv daca au un exemplu pozitiv in parintii lor.

Fericirea se simte si se transmite. La fel si nefericirea.

Nu te mai ascunde dupa reguli, nu mai fi rautacios si nu-I mai judeca pe cei din jurul tau care indraznesc sa zambeasca. Rautatea vine din frustrare si din suferinta.

Alege sa ierti.

Adevarata noastra nevoie este cea de a primi iubire. Elibereaza tot ce iti face rau si ofera iubire. Renunta la concepte  vechi si lasa loc celor noi. Pe Dumnezeu il vei regasi in tine, acolo unde l-ai lasat. El nu judeca. El iubeste neconditionat.

Daca nu ai incredere in tine, fa-ti. Nu mai astepta aprobarea celorlalti. Poate, nu realizezi dar e vorba despre viata TA, povestea TA.

Fa din viata ta, cea mai frumoasa poveste, in care tu, sa ai rolul de rege/regina fericit/a, pentru ca va veni acel ultim moment in care , de mana cu Dumnezeu veti viziona acest film impreuna. Ar fi pacat atunci sa-ti smulgi parul din cap sau sa vrei sa-ti dai 2 palme.

Gandeste-te la asta…..

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *