Cu ce te identifici? Cu acţiunile tale.

Cu ce te identifici? Cu acţiunile tale.

În acest editorial am ales să vă vorbesc despre politică. Prea suntem toţi prinşi în firul evenimentelor ca să nu vorbim despre asta.

Politica face parte din noi. Noi am creat-o şi i-am dat viaţă. Politica poate fi una din măştile pe care alegem să la purtăm, mai ales în campaniile electorale. Atunci, liderii politici şi fiecare militant adoptă o anumită atitudine faţă de subiect şi un anumit comportament.

Am învăţat că lucrurile pe care le facem, cuvintele pe care le rostim ne creează o identitate.  Cred că poţi trăi în aşa fel încât, dacă cineva te-ar vorbi de rău nimeni nu l-ar crede. De ce? Pentru că nu te-ar putea identifica prin acele acţiuni şi nu ar putea lipi acele răutăţi de imaginea ta. Cred că şi felul de a face politică vorbeşte atât de limpede de nivelul nostru de evoluţie.

Cunosc oameni minunaţi în majoritatea partidelor politice. Unii dintre ei îmi sunt şi prieteni. Dacă suntem în partide diferite ar însemna să nu mai putem vorbi, să nu ne mai putem saluta sau să nu mai putem să ne împărtăşim impresiile bune pe care le avem unii despre alţii?

Ador să am diferite dezbateri politice şi să înţeleg alte puncte de vedere. Aşa consider că evoluez, că pot înţelege mai bine problemele oamenilor, ce îşi doresc sau cum văd ei lumea.  Acesta e felul meu prin care înţeleg să cresc şi să mă dezvolt.

Pot să-mi exprim punctul de vedere prin a creiona profilul candidatului meu, într-unul care se poate bucura de încredere, de profesionalism, de eleganţă, de umanitate.  Felul meu de a prezenta un posibil preşedinte, va vorbi şi despre ce fel de om sunt eu, ce valori am sau cine voi fi şi după ce campania electorală va lua sfârşit.

Înţeleg că şi contracandidaţii au calităţile şi defectele lor, dar ce fel de om sunt eu dacă îmi permit să mă transform într-un judecător care e posesorul adevărului absolut?  Ce drept am să-l judec sau să împroşc cu noroi? Sau faptul că suntem în campanile electorală ne permite asta? Dar şi în campanie suntem aceeaşi oameni ca ieri, aceeaşi oameni care azi dacă îşi permit să defăimeze imaginea altora, ce garanţie ai că nu va proceda aşa şi cu tine?

Înţeleg dezbaterile obiective pe proiecte, pe strategii şi politici de dezvoltare, dar nu înţeleg răutatea, ura, minciuna, lipsa de respect şi ipocrizia.

Mi-aş dori să facem alegeri bazate mai mult pe calitatea umană a acelui candidat, pe analize bazate pe valorile sale, pe faptele sale, pe bunătatea şi mărinimia sufletului său.

Mi-aş dori să îi aud vorbind mai mult de oamenii pe care i-au ajutat, de proiecte sociale, de cum înţeleg să iubească.

Un om în primul rând BUN şi posesor al unei “coloane vertebrale”, va şti să conducă şi un partid şi o comunitate şi o ţară. De aceea, am ales întotdeauna să urmez oameni şi nu partide. Iar pe oameni i-am ales după sufletul lor.

Înţelegi că nu e vorba despre ei ci despre tine? Ceea ce vedem depinde în primul rând de lucrurile înspre care privim. Umanitatea este asemenea degetelor de la o mână. Fiecare este diferit. Însă suntem cu toţii conectaţi la unul.

Alege lideri care te inspiră, alege să rămâi acelaşi om blând, bun şi cumpătat în orice context. Alege şi fii aşa cum ţi-ai dori să fii pentru că fericirea ta e ……ca sărutul. Trebuie să îl oferi ca să te bucuri de el.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *