Burta la bărbaţi

Burta la bărbaţi

Dacă tu crezi că puterea te va face să arăți mai bine atunci când ai 150 kg, te păcălești! Ar fi mai bine să slăbești. Tot nașpa ești și dacă ești primar sau director la o instituție publică.

Mă întrebam zilele astea cum ajungi ca bărbat, la o anumită vârstă să capitalizezi în kg, într-un asemenea fel , încât să nu-ți mai pese de tine. Întâlnesc bărbați ambițioși care au făcut totul să ajungă în poziții cheie, dar se pare, nu au reușit să negocieze cu propria burtă.

abdomen_plat_vs_grasime_abdominalaNu că aș avea eu ceva personal cu cei burtoși și cu funcții, dar despre ei am ales să vorbesc în acest articol. Se potrivește atât bărbaților cât și femeilor care se regăsesc în poveste, ca tipar fizic.
Adică, înțeleg să ai atâta energie să te dedici nevoii tale de a conduce și de a fi cineva în fața comunității tale, să reprezinți un model și să te poți uita în urmă cu mândrie la realizările tale. Cu mici excepții, am întâlnit și politicieni sau directori dedicați care își doreau într-adevar să schimbe ceva în bine. Rari, foarte rari…

 

Dar dacă tot ești posesorul unei voințe puternice, chiar să fie atât de greu să te abții din mâncat? Sau poate nevoia obsesivă de a acumula, e atât de mare încât se reflectă și în apetitul culinar? Sau ai impresia că având funcții, doamnele și domnișoarele vor face abstracție de burtă? Nu, din păcate nu vor face abstracție. În schimb, de la o anumită vârstă cred că nu îți mai rămâne mare lucru ca bărbat plin de EGO și obișnuit cu un anumit statut decât să te consolezi. Cu ce ? Înlocuind performanțele sexuale cu un jeep scump, înlocuind bunul simț, rafinamentul cu puterea pe care o poți exercita la un anumit nivel.
Văd bărbați trecuți de 50 de ani habotnici de putere, pentru că știu că la un nivel profund nu mai au nimic. Goi pe dinăuntru, vânează himere din disperarea de a mai reprezenta ceva.
Încă.
Păcat.
Totuși, vine vara. Poate veți dori să vă duceți nevestele sau amantele la mare.
Vă rog eu, folosiți-vă ambiția și în lupta cu burta.
Nu poate fi atât de greu pentru un bărbat atât de ambițios.

Curaj & Inspiraţie!

Oana Bulai

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *