Ai trait? ai iubit? ai contribuit?

Ai trait? ai iubit? ai contribuit?

Ora 12. Beau un cappuccino şi mă gândesc la ce să vă scriu luna asta. De fiecare dată îmi propun să fie un subiect interesant deşi e destul de greu să mulţumeşti pe toată lumea. Din ce văd că se vinde azi, clar majoritatea sunt interesaţi de picanterii, greşeli, suspans, cine mai e azi arestat sau cine cu cine s-a mai combinat. De ce? Din aceeaşi cauză despre care am tendinţa de a scrie de obicei. 

Nu ştim să ne trăim propria viaţă, suntem incapabili de a ieşi din propriul tipar şi atunci căutăm senzaţionalul în altă parte. Din păcate, să vă scriu lucruri de genul ăsta nu pot, pentru că nu le ştiu. Dar pot observa că lumea se schimbă şi cei mai mulţi dintre noi aleg să îşi schimbe viaţa sau partenerul pentru că evoluând, simt nevoia de altceva.
Un exerciţiu care îl fac adesea este cel de a mă închipui la 80 de ani. Intru în rol şi mă văd o băbuţă fistichie, cochetă, realizată şi regretând poate ceea ce puteam să fac, să trăiesc şi n-am făcut-o. N-am făcut-o din frică, din lene, din nesiguranţă, incertitudine…
Revenind în prezent, îmi dau seama că toţi ne zbatem în aceleaşi frici care ne fac de fapt să batem pasul pe loc. Nu te aştepta ca la 80 de ani să-ţi dai o medalie pentru că ai fost extraordinar la serviciu, că ai dus gunoiul de fiecare dată când te-a rugat soţia, că ţi-au crescut copiii frumos sau că vecinii te vorbesc de bine. Nu spun că aceste lucruri nu ar fi de lăudat, dar cu trăirile tale cum rămâne, ce ţi-ai şopti că a fost atât de emoţionant încât ţi-au dat lacrimile, ce ţi-a făcut sufletul să tresalte de bucurie?
Cum ai putut iubi o femeie în aşa fel încât să rămâi în inima ei ca un far pe mare, (Doamne, cât de ciudat a sunat asta…), cum te-ai recompensat în toţi anii de muncă, în aşa fel încât să te surprinzi şi pe tine, cât de mult ai profitat de iluzoria libertate de care ai dispus la viaţa ta?
A meritat să trăieşti?
Ai făcut ceva semnificativ?
Ai învăţat ceva să facă toţi banii?
Ai schimbat în mod definitiv viaţa cuiva prin vorbele sau faptele tale înţelepte?
Ai contribuit? Ai iubit? Ai trăit ?
Mă gândesc câteodată, că poate după ce murim, ne ia Dumnezeu la palme. De deştepţi ce-am fost.
Tu te gândeşti? Atunci fă azi să fie altfel.
Noi, cei de la Revista OK, împlinim un an de când apărem în alt format. Şi suntem fericiţi că am făcut-o altfel.
Curaj, viaţa poate fi provocatoare!

Curaj & Inspiraţie,
[email protected]
Oana Bulai

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *